Makluman


Semua Kelas

Peperiksaan Pertengahan Tahun

SENTIASA KITA GEMILANG

23/05/2016 (ISNIN) hingga 26/05/2016 (KHAMIS)


Isnin, Oktober 20, 2008

Lawatan Sambil Belajar

Warga SKG kerap kali mengadakan program lawatan sambil belajar ke tempat-tempat menarik di dalam dan di luar negeri Kelantan. Program ini selalunya disertai oleh guru-guru, pelajar dan staf sokongan. Program lawatan yang diadakan saban tahun ini mendapat galakan, sokongan dan sumbangan daripada Guru Besar dalam mencari penaja dan peruntukan. Kadang kala, peserta rombongan juga diminta menjelaskan sedikit bayaran bagi menampung perbelanjaan.

Pada cuti pertengahan penggal kedua yang lepas, program lawatan ini menghalakan destinasi ke Cameron Highland, Pahang dengan 2 buah bas dan 9 buah kereta persendirian guru-guru. Ada beberapa orang guru yang mahu memandu sendiri bersama keluarga masing-masing menyertai rombongan.

Hujung minggu ini nanti, warga SKG meneruskan program lawatan yang baru. Kali ini 9 orang guru dan 35 pelajar mencuba kelainan dengan menaiki keretapi. Destinasi kali ini ialah KL dan Melaka. Program kali ini telah bermula pada 15hb dan mereka akan pulang pada 18hb. ( saya akan minta gambar dan tunjukkan nanti bila mereka pulang ).

Hujung tahun nanti, guru-guru skg akan ke Medan pula. Tahun depan mungkin ke Beijing.

 

logo skg