Makluman


Semua Kelas

Peperiksaan Pertengahan Tahun

SENTIASA KITA GEMILANG

23/05/2016 (ISNIN) hingga 26/05/2016 (KHAMIS)


Khamis, Mac 26, 2009

Sambutan Maulidur Rasul 2009

Selawat dan salam ke atas Junjungan Nabi Muhammad s.a.w

“Inilah agama pertama yang mengajarkan dan mempraktekkan demokrasi; di setiap masjid, ketika adzan dikumandangkan dan jemaah telah berkumpul, demokrasi dalam Islam terwujud lima kali sehari ketika seorang hamba dan seorang raja berlutut berdampingan dan mengakui: ‘Allah Maha Besar’… Saya terpukau lagi dan lagi oleh kebersamaan Islam yang secara naluriah membuat manusia menjadi bersaudara.” - SAROJINI NAIDU, penyair terkenal India (S. Naidu, IDEALS OF ISLAM, vide Speeches & Writings, Madras, 1918, p. 169)

Jawatankuasa Perayaan dan Sambutan sekolah mengadakan majlis Maulidur Rasul pada 25.03.09, semalam.

Acara tahunan ini disertai dengan beberapa aktiviti seperti menyiang daging dan memasak, perarakan dan selawat, persembahan nasyid dan ceramah agama.


Aktiviti berjalan lancar dengan beberapa kumpulan menjalankan tugas masing-masing dengan cekap dan sempurna. Kerjasama yang diberikan oleh pasukan polis yang mengawal lalu lintas juga sangat membantu. Terima kasih.

Empat pelatih perguruan juga menyertai kami dengan membantu mengawal keadaan sewaktu perarakan, membersih daging dan memasak. ( dah sesuai sangat dah jadi cikgu )

Admin: Terasa sangat ketiadaan Cikgu Razali Ahmad dan Cikgu Sabri Abas yang berpindah.

 

logo skg