Makluman


Semua Kelas

Peperiksaan Pertengahan Tahun

SENTIASA KITA GEMILANG

23/05/2016 (ISNIN) hingga 26/05/2016 (KHAMIS)


Selasa, Mei 12, 2009

Mesyuarat Agung PIBG ke 34

SK Geting mengadakan Mesyuarat Agung PIBG kali ke 34 pada 11 Mei 2009 jam 2.30 petang. Menurut SU PIBG, tujuan utama mesyuarat ini diadakan adalah bagi membuat keputusan mengenai bayaran yuran PIBG tahun ini.

En. Ismail disambut oleh YDP dan SU PIBG

En. Ismail bin Muhammad, Penolong PPD Sektor Pengurusan Sekolah PPD Tumpat telah sudi hadir merasmikan majlis. Dalam ucapannya beliau mengingatkan bahawa kerjasama diantara pihak sekolah dan ibu bapa penjaga adalah amat penting dalam mencipta kecemerlangan diri anak-anak. Pemantauan yang berterusan dari ibu bapa penjaga di rumah, didikan agama yang berkesan dan semangat berlumba-lumba untuk berjaya adalah amat penting. Beliau juga mengingatkan dan memohon kerjasama ibu bapa penjaga bersama-sama guru-guru di sekolah untuk mencapai target 40 orang pelajar mendapat 5A dalam UPSR nanti.

Sebelum itu, dalam ucapan aluan, Guru Besar telah menyampaikan beberapa maklumat penting berkaitan sekolah kepada ibu bapa penjaga yang hadir. Diantaranya ialah perancangan sekolah, kejayaan yang telah dicapai dan pesanan mengenai disiplin pelajar.

AJK PIBG 2009

Pengerusi PIBG pula dalam ucapannya menegaskan mengenai peranan ibu bapa penjaga di rumah mengawasi dan mendidik anak-anak di samping tugas guru-guru di sekolah. Tanpa kerjasama ibu bapa penjaga adalah amat sukar bagi guru-guru membentuk dan menjadikan anak-anak mereka seorang pelajar yang berjaya dan cemerlang.

Dalam majlis ini juga, pelajar-pelajar yang mendapat 5A dan 4A dalam UPSR 2008 diberi perhargaan dan sumbangan.

Nurul Amirah bt. Jaafar, Pelajar cemerlang upsr 2008

Keputusan mesyuarat yang dicapai adalah setiap pelajar perlu menmbuat bayaran sebanyak RM40.00 bagi aktiviti yang dicadangkan seperti PIBG, sumbangan, lembaran kerja dan UBB.

 

logo skg