Makluman


Semua Kelas

Peperiksaan Pertengahan Tahun

SENTIASA KITA GEMILANG

23/05/2016 (ISNIN) hingga 26/05/2016 (KHAMIS)


Selasa, September 15, 2009

Sumbangan Untuk Anak Yatim

Ramadhan semakin meninggalkan kita sementara Syawal pula semakin menjelma. Ketibaan Syawal juga bermakna ketibaan hari raya, hari kemenangan dan kegembiraan bagi seluruh umat Islam.

Guru Besar sedang menyampaikan sumbangan kepada salah seorang penjaga

Untuk berkongsi kegembiraan ini, kami di SK Geting tidak melupakan para pelajar yang ketiadaan ibu atau bapa. Pelajar anak-anak yatim yang belajar di sini dihulurkan sumbangan, walau pun tidak besar jumlahnya, hasil dari kutipan dari warga sekolah dan orang persendirian di sekitar.

Tahun ini seramai 83 orang anak-anak yatim termasuk yatim piatu belajar di SK Geting dan layak menerima sumbangan. Majlis penyampaian sumbangan ini telah diadakan di Dewan Hj. Ahmad pada 15.09.2009 hari Selasa lepas. Jawatankuasa Kebajikan Murid telah menjemput ibu bapa penjaga pelajar terbabit ke sekolah untuk menerima sumbangan.

Guru Besar kami En. Ruzali Rashid telah meluangkan masa menyampaikan sumbangan kepada penjaga setiap pelajar yang hadir. Majlis yang dimulakan pada jam 9.00 pagi itu tamat pada jam 10.30 pagi. Turut hadir menyertai majlis ialah PK Pentadbiran, PK HEM, Guru Bimbngan dan Kaunseling dan Bendahari Tabung Kebajikan Murid.


Semoga kita semua dirahmati Allah.

 

logo skg