Makluman


Semua Kelas

Peperiksaan Pertengahan Tahun

SENTIASA KITA GEMILANG

23/05/2016 (ISNIN) hingga 26/05/2016 (KHAMIS)


Khamis, Oktober 01, 2009

Atap Kantin Terbang

Hampir keseluruhan penutup rabung dan beberapa keping atap kantin sekolah diterbangkan oleh ribut yang berlaku sekitar jam 3.15 petang kelmarin. Beberapa orang pekerja yang masih berada di kantin terselamat dalam kejadian tersebut.

Keadaan atap kantin selepas dipukul ribut

Kejadian yang berlaku kira-kira setengah jam itu walau bagaimana pun tidak mengganggu proses pengajaran dan pembelajaran kerana waktu persekolahan dan kelas fardu ain telah tamat.

Tuan Guru Besar, En. Ruzali Rashid telah mengambil dan menghantar beberapa keping gambar serta laporan ke PPD dan JPN selepas berbincang dengan penendar kantin untuk memohon bantuan segera membaiki kerosakan. Syukurlah kerana hanya bangunan kantin sahaja yang rosak sedangkan bangunan-bangunan lain masih dalam keadaan baik.

Menurut beberapa orang guru yang tinggal di sekitar Tumpat, ribut kelmarin juga berlaku hampit di seluruh Daerah Tumpat. Lebih 50 kampung di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pasir Pekan dan Pengkalan Kubor terlibat.

Ribut semalam juga telah menyebabkan lalu-lintas di sepanjang jalan ke Tumpat dan ke Chabang Empat tergendala kerana terhalang oleh dahan pokok dan kabel elektrik yang jatuh. Mungkinkah ribut ini berkaitan langsung dengan gempa bumi yang melanda dan meranapkan Kota Padang di Indonesia
?


 

logo skg