Makluman


Semua Kelas

Peperiksaan Pertengahan Tahun

SENTIASA KITA GEMILANG

23/05/2016 (ISNIN) hingga 26/05/2016 (KHAMIS)


Selasa, Februari 09, 2010

Prasekolah Dapat Kelas Baru

Tahun ini Prasekolah SK Geting beroperasi di kelas baru. Kelas ini sebenarnya merupakan sebuah kelas biasa di bangunan lama yang terletak di hujung kawasan sekolah. Kerja-kerja pengubahsuaian yang bermula akhir tahun lepas siap mengikut jadual dan boleh digunakan untuk proses pengajaran dan pembelajaran tahun 2010 ini. Kawasan baru ini dipilih utuk memberi lebih keselesaan kepada kanak-kanak yang belajar di kelas prasekolah.

Kelas baru pasekolah

Walau pun kawasan permainan dan alatan belum siap sepenuhnya, proses pengajaran dan pembelajaran telah dapat dijalankan mengikut jadual. Kedudukan kelas yang agak jauh dari laluan utama memberi keselesaan kepada kanak-kanak dan guru dimana telah dapat mengelakkan dari bunyi bising kenderaan dan kesibukan lalu lintas.


Sudut komputer

Kelas baru ini memberi lebih ruang kepada pelajar, PPM dan guru terutama pada ruangan pembelajaran, tandas dan dapur. Pergerakan di dalam kelas menjadi lebih mudah dan selamat berbanding dengan kelas asal yang agak sempit. Ketinggian siling yang sesuai juga mengurangkan suhu dalam bilik yang hanya mempunyai kipas ini. Pencahayaan juga nampaknya lebih baik.


Meja guru dan rak fail

Kelas ini masih mempunyai banyak ruang yang belum dan boleh di isi. Maklum sahaja, baru sebulan beroperasi. dan masih banyak barang di kelas lama yang belum dipindahkan. Menurut Cikgu Faezah dan Rohani (PPM), mereka akan menyiapkan kelas ini sedaya upaya dan secepat mungkin sekadar termampu.


Proses P&P

Semasa kunjungan saya ke kelas ini, Ustazah Sarimah sedang tekun mengajar. Kanak-kanak nampaknya lebih selesa mengikuti pelajaran. Memang lebih selesa. 

logo skg