Makluman


Semua Kelas

Peperiksaan Pertengahan Tahun

SENTIASA KITA GEMILANG

23/05/2016 (ISNIN) hingga 26/05/2016 (KHAMIS)


Selasa, April 06, 2010

Blog Acessories - Pageear

Pageear memang cantik seperti yang anda lihat di penjuru atas kanan blog ini. Image fail swf ini akan terbuka dan bertukar bila kita membawa tetikus kepadanya. Apabila tetikus dijauhkan, ia menguncup sendiri menjadi kecil dan bertukar kepada image asal. Cantikkan?

Memasang pageear peel tidak dapat dibuat secara terus di blogspot. Kita perlu menumpangkan beberapa fail berkaitan pada sebarang domain percuma yang menerima fail java script atau lebih baik lagi sekiranya mempunyai domain sendiri. Saya sendiri menumpang domain percuma google sites.

Sekiranya anda berminat untuk memasangnya di blog anda, beberapa fail berkaitan boleh dimuat turun dari Pageear - free peel away ad dan perlu pula membuat sedikit ubah suai berkaitan dengan fail gambar.jpg dan java script yang dibekalkan. Semua fail berkaitan perlu di'upload'kan ke domain percuma atau berbayar yang anda pilih.

Saya tidak menggalakkan pemasangan PagePeel ini sekiranya blog anda telah sedia berat untuk loading. Cuba periksa berat blog anda di Website Speed Test sebelum menambahkan lagi sebarang perhiasan. Beberapa pendapat mengatakan 100kb sudah memadai. Blog sekolah saya ni 168.58 KB, dah terlebih juga kan? Hehehe...

Selamat mencuba.

Harap baca maklumat tambahan di bawah.
-KLIK TAMBAHAN-


11 komen :

ohh ini namanya telinga mukasurat tu ek..hehhee

erm... konpius skit pasal skrip... skrip yang mana? dan perlu paste di mana?

Minta maaf Tun...

Saya sudah tambah maklumat TAMBAHAN dalam catatan asal. Klik je.

...semoga membantu.

zoom ialah fail sound mp3 yang mengeluarkan bunyi bila pageear terbuka / tertutup

fail ini ada dalam folder asal yg saya download dahulu (tapi tak juga berbunyi) saya baru perasan ia tiada dalam folder sekarang

anda boleh abaikan fail ini.

code yg prlu paste hanya code di ats? stelah digantikn link yg ade dlm code 2?

LI Crew...
pageear.js yg awak save sepatutnya tiada 'html'

/372629115/pageear_s.jpg.html'
/372723550/pageear_s.swf.html'
/372629493/pageear_b.jpg.html'
/372723295/pageear_b.swf.html'

BUANG semua .html

kalau tak menjadi juga mungkin rapidshare tak menyokong fail .js

Salam ziarah dr negeri Indonesia, nice info, my friend... keep on blogging... please visit me back... thank you

saley...
klas blog sekolah ni....kawey tabik dengey pengusahanya..

 

logo skg