Makluman


Semua Kelas

Peperiksaan Pertengahan Tahun

SENTIASA KITA GEMILANG

23/05/2016 (ISNIN) hingga 26/05/2016 (KHAMIS)


Khamis, April 29, 2010

Syukur Kerana Susah

Setelah sebelas [11] hari terputus [sebenarnya diputuskan], kami akhirnya menerima semula sambungan internet ke seluruh kawasan sekolah bermula semalam. Lega rasanya bila dapat online di mana sahaja dalam kawasan sekolah.

Hubungan internet sekolah disedari terputus pada pagi 18.04.09 [Ahad] dipercayai telah dengan amat sengaja diputuskan [kes curi kabel] oleh pencuri di malam sebelumnya. Walau pun lokasi sekolah berhampiran dengan jalan utama dan kawasan perumahan awam, pencuri tersebut nampak amat berani melakukannya.

Gambar diambil dari tingkap makmal komputer sekolah

Ketiadaan hubungan internet amat menyukarkan kami [terutama beberapa orang guru] yang kebetulan perlu menyelesaikan beberapa tugasan secara online seperti Ujian Permata Pintar, SSQS, LINUS, NKRA dan lain-lain. Terima kasih kepada Celcom Broadband [kepunyaan guru] yang mengambil alih tugas Schoolnet di sekolah sepanjang sebelas hari ini.

Kami patut bersukur sebenarnya kerana dengan kejadian yang menyusahkan ini, Guru Besar telah mengambil langkah ke hadapan dengan mendaftar satu line broadband untuk kegunaan di masa-masa sukar yang berkemungkinan besar akan berlaku lagi di sekolah.


 

logo skg